Bravčové medailóniky s varenou ryžou

Autor: Gabo Németh | 14.6.2011 o 11:35 | (upravené 14.6.2011 o 11:54) Karma článku: 4,37 | Prečítané:  1005x

Keď sú žalúdky plné, tak je pokoj v rodine. Vravela moja mama dvom chlapom v rodine, mne a otcovi.Sám som sa o tom presvedčil, keď som sa osamostatnil. A hlavne ak som jedlo pripravil sám. Tá nezameniteľná vôňa stála za to a radosť z prípravy jedla vôbec.

Tento raz prichádzam s receptom:

Bravčové medailóniky s varenou ryžou:

 

Potrebujeme na to:

štyri plátky bravčového mäsa,

soľ, vegetu, čierne korenie, plnotučnú horčicu,

/ nikdy nie krémskú horčicu, tá štípe /.

polohrubú múku, olej na vyprážanie, trocha červenej papriky.

samozrejme ryžu.

 

Mäso mierne vyklepeme,

 

Rozrežeme na polovicu, aby mäso

bolo menšie, tvarované na medailóniky,

osolíme, okoreníme, ovegetíme, obalíme v horčici.

Obalíme v horčici a zároveň tiež v múke.

Na horúcom miernom ohni oprážime mäsko

do zlatisto - hnedá, do chrumkava,

vtedy je mäso chutné.

 

Vyvaríme ryžu, do horúceho oleja vložíme varenú ryžu,

pridáme trocha vegety, a trolinka červenej papriky,

a ryžu zohrejeme a dobre premiešame.

 

Stačí už iba stolovať,

na ryžu si možno pridať pažítku.

Tak ryža chutí výnimožne a zdravo.

 

Takže dovidenia

a dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?