Vajíčkovo-slaninková omeleta so zeleninovou oblohou

Autor: Gabo Németh | 7.2.2013 o 7:09 | (upravené 7.2.2013 o 8:06) Karma článku: 4,97 | Prečítané:  535x

Častokrát sa nastoľuje téma raňajok, jesť, či nejesť ráno. Mnohí na lačno hodia do seba kávu, obriadia domácnosť, vypravia deti do školy a náhlia sa do práce. Nečudo, žijeme hektický život, deň máme rozbehnutý na plné obrátky a niekedy nestačíme žiť.

No to, že raňajky sú dôležité ako pre človeka, tak pre jeho samotný tráviaci systém, som donedávna nepovažoval za dôležité. Taktiež som si myslel, že raňajky na rozbehnutie dňa dôležité  nie sú. Hodím do seba kávu a to je moje raňajšie menu, kým mi neprišlo nevoľno, až na odpadnutie. Prázdny žalúdok k tomu nevoľnosť, to nie je  dvakrát príjemne. Rázne som zmenil životosprávu, raňajkujem pravidelne a od rána sa cítim sviežejší, vitálnejší a čo je hlavné, žalúdok je cool a v pohode.

A preto ponúkam jednoduchý recept na raňajky:

Vajíčkovo-slaninková omeleta so zeleninovou oblohou.

Čo k tomu potrebujeme:

bezmäsitú slaninku / štyri - päť plátkov /,

dve rozšľahané vajíčka s trochou soli

 

Zeleninová obloha v tomto prípade  cherry paradajky.

Sú drobnulinké - akurátne na tanier/ päť kúskov /

a pár plátok šalátovej uhorky - / nakrájanej na tenké plátky/ taktiež päť plátkov

a samozrejme ako príloha  k jedlu dva krajce chleba

 

Na ozdobu hotovej  omelety trocha sladkej papriky.

 

A môžme začať.

 

Nakrájanú slaninu najprv narežeme. Rozpálime  primerane olej / slaninka aj tak pri pražení pustí masť s tým treba rátať. / Keď je olej rozpálený, vložíme doň plátky slaninky, necháme na pár minút opražiť pekne do svetlohneda z dvoch strán. / Pri pražení sa narezané  plátky slaninky roztvoria a  vytvoria takzvané vejáriky na oleji. Slaninka tak vyzerá veľmi esteticky.

Upražené plátky vyložíme na vedľajší tanier a do zvyšného oleja vložíme rozmiešané vajíčka s trochou soli. Do vajičkovej masy na oleji, z ktorej sa vytvára vajíčková omeleta, vložíme spomínané  plátky slaninky späť a na miernom oleji sa nám pekne vytvára omeleta ako z obrázku. Keď sa omeleta s vajíčkami zrazí a je hotová, vyklopíme ju na tanier. Na ozdobu prídáme cherry paradajky a  nakrájných päť plátkov šalátovej uhorky.

Jedlo k záveru ozdobíme  sladkou paprikou, / len tak na prikrášlenie, na ozdobu / a  s prílohou dvoch krajcov chleba sa vajíčkovo-slaninková omeleta so zeleninou môže podávať.

 

Tak dovidenia, priatelia, a dobrú chuť!

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

NDS priklepla Doprastavu zákazku bez súťaže, postaví privádzač do Žiliny

Združenie k výstavbe úseku diaľnice D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka za 427,2 milióna eur si pribalí aj zákazku za 23,5 milióna.

EKONOMIKA

Firmy nutne potrebujú ľudí, z Ukrajiny im ich vláda dovoliť nechce

Richter hovoril o možnosti vpustiť na náš pracovný trh ľudí z tretích krajín.

EKONOMIKA

Právnici, ktorí radili pri predaji Eurovey a príchode Číňanov

Právnické firmy ukázali top obchody, pri ktorých radili.


Už ste čítali?