FALŠOVANÚ PRAŽENECU S PARADAJKAMI
čo k tomu potrebujeme tri vajíčka / praženica pre jednu osobu /
nakrájanú a osolenú jednu cibuľu,
olej, trocha vegetky
dve ti paradajky / podľa chuti /
dva tri krajce chleba
Nakrájanú cibuľu osolíme a na rozpálenom oleji upražíme do hnedozlatista, tak aby cibuľa mala vôňu silne upraženej cibule. Upražená cibuľa vždy rozprávkovo vonia, keď je správne upražená. Do už upraženej cibule vložíme rozšľahané vajíčka s trocha štipkou vegety. Vajička na miernom ohni miešame, kým praženica nezhustne.
Na hotovú praženicu môžeme dať trocha červenej papriky na ozdobu, a k tomu najkrájame dve tri paradajkami. Takáto praženica chutí výnimočne. Je výdatná a veľmi sýta.
Tak dobrú chuť všetkým Vám.
A prečo som praženicu nazval falšovanou praženicou, pretože takto pripravená praženica / s upraženou cibuľou chutí ako praženica s hubami. Totojedlo jednoducho treba pripraviť a takúto praženicu si s pôžitkom vychutnať.
Chutí naozaj skvele!
Tak do toho smele ! Spravte si túto praženicu ako doplnok si nakrájate paradajky a zažijete v ústach neskutočnú výnimočnú chuť.