Pečené zemiaky s kyslou kapustou a jaternicou

Autor: Gabo Németh | 15.4.2016 o 0:00 | (upravené 15.4.2016 o 15:27) Karma článku: 1,08 | Prečítané:  890x

Rád varím a vymýšľam nové recepty. Vždy prichádzam doma s niečim novým. Dnes je to síce bežná klasika, ale obed sa vydaril, preto, by som sa s jeho receptom, s vami rád podelil. Dúfajúc, že si toto chutné a sýte jedlo pripravíte.                                 

 

 

   Recept na tento deň:

 

   Pečené zemiaky s kyslou kapustou a jaternicou

 

   Čo k tomu potrebujeme?

 

1 kg, kyslej kapusty, ku kyslej kapuste / možno pridať trocha nakladanej červenej kapusty /,

soľ, vegetu, / šťavu z červenej kapusty / trocha čierneho korenia.

štyri stredne veľké zemiaky, olej  a jaternicu.

 

    A môžeme začať variť.

 

    Očistené zemiaky, umyjeme, pokrájame na mesiačiky. Olej rozpálime na správnu teplotu.

Keď je rozpálený do panvice vložíme zemiaky, pridáme soľ, vegetu, mleté čierne  korenie a pečieme, kým nezmäknú a zemiaky nedostanú zdravú svetlohnedú farbu.

    Medzičasom vytlačíme kyslú kapustu spolu s červenou kapustou, v stredne veľkom hrnci rozpálime olej a dusíme, podlievame šťavou z červenej kapustu a nezabúdame miešať, ku konci pridáme trocha soli.

  Keď je kapusta udusená a zemiaky upečené, stačí si k tomu vypiecť jaternicu a podávať ju s takou láskou, akou ste jedlo prichystali.

 

   Dobrú chuť, priatelia!

 

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Keď sa raz prezident príde spýtať, čo by mali robiť

Spýtala som sa, čo by chcel a on povedal, aby neboli bezdomovci. Prihlásil sa ku Kollárovi do strany, lebo si myslel, že tam sa to podarí.

EKONOMIKA

Slovenské elektrárne prehrali boj o Gabčíkovo

Ústavný súd odmietol sťažnosť voči rozhodnutiu Najvyššieho súdu.


Už ste čítali?