Pečené tvarohové rohlíky

Autor: Gabo Németh | 3.4.2011 o 16:24 | (upravené 3.4.2011 o 16:41) Karma článku: 4,67 | Prečítané:  666x

Vždy sa nájde priestor pre chutnú maškrtu. Nie príliš náročnú, ale lahodnú oku, ktorá poteší i samotných dospelých. Bez tejto maškrty som si v detstve nevedel predstaviť nedeľu, ktorá bola dňom, keď u nás mama piekla.

Pečené tvarohové rohlíky

 

Čo k tomu potrebujeme?

 

tvarohová plnka:

6 rohlíkov

1/2 kg tvarohu

2 sáčky vanilínového cukru

vajíčko, trocha soli

olej na vyprážanie

a šikovné ruky,

ktoré túto dobrotu dokážu vykúzliť.

 

Rohlíky rozkrájame nožíkom na polovicu

a zároveň ich lyžičkou vydlabeme a zbavíme vnútra.

 

Do  misky pripravíme tvaroh, vanilínový cukor. Pridáme trocha soli, vajíčko a dobre vymiešame tak, aby sa vanilínový cukor rozpustil. Rohlíky naplníme tvarohovou plnkou. Rozpálime olej a pekne krásne tvarohové rohlíky, na miernom ohni vypražíme do zlatista.

 

Nemôže byť nič krajšie ako vôňa dobre pečených tvarohových rohlíkov.

Iba si sadnúť a schuti si zachrumkať.

 

Želám všetkým dobrú chuť!

A vareniu zdar!

 

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁRE

Po kose na Krym? Zakopnete o tank

Vreckový sprievodca cestovateľov po východných teritóriách, časť III.

KOMENTÁRE

Mala byť ombudsmanka aj na pochode za rodinu?

Bubon, koláž Krista a zástava, celý výjav pripomínal akúsi civilnú procesiu.


Už ste čítali?