Pečené tvarohové rohlíky

Autor: Gabo Németh | 3.4.2011 o 16:24 | (upravené 3.4.2011 o 16:41) Karma článku: 4,67 | Prečítané:  656x

Vždy sa nájde priestor pre chutnú maškrtu. Nie príliš náročnú, ale lahodnú oku, ktorá poteší i samotných dospelých. Bez tejto maškrty som si v detstve nevedel predstaviť nedeľu, ktorá bola dňom, keď u nás mama piekla.

Pečené tvarohové rohlíky

 

Čo k tomu potrebujeme?

 

tvarohová plnka:

6 rohlíkov

1/2 kg tvarohu

2 sáčky vanilínového cukru

vajíčko, trocha soli

olej na vyprážanie

a šikovné ruky,

ktoré túto dobrotu dokážu vykúzliť.

 

Rohlíky rozkrájame nožíkom na polovicu

a zároveň ich lyžičkou vydlabeme a zbavíme vnútra.

 

Do  misky pripravíme tvaroh, vanilínový cukor. Pridáme trocha soli, vajíčko a dobre vymiešame tak, aby sa vanilínový cukor rozpustil. Rohlíky naplníme tvarohovou plnkou. Rozpálime olej a pekne krásne tvarohové rohlíky, na miernom ohni vypražíme do zlatista.

 

Nemôže byť nič krajšie ako vôňa dobre pečených tvarohových rohlíkov.

Iba si sadnúť a schuti si zachrumkať.

 

Želám všetkým dobrú chuť!

A vareniu zdar!

 

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Chcete hypotéku? Banky zlacňujú, ale pomýliť sa dá ľahko

Ešte pred začatím jari, kedy sa predáva najviac hypoték, spustili banky akciové úroky.

KOMENTÁRE

Mihál opúšťa Sulíka. Máme na viac?

Predseda SaS je výraznou osobnosťou, ktorá ľudí rozdeľuje.

EKONOMIKA

Křetínský: Desím sa, aby napätie v koalícii neohrozilo Slovensko

Danko sa nás na nič nespýtal, hovorí šéf EPH.


Už ste čítali?