Bravčové medailóniky s varenou ryžou

Autor: Gabo Németh | 14.6.2011 o 11:35 | (upravené 14.6.2011 o 11:54) Karma článku: 4,37 | Prečítané:  1010x

Keď sú žalúdky plné, tak je pokoj v rodine. Vravela moja mama dvom chlapom v rodine, mne a otcovi.Sám som sa o tom presvedčil, keď som sa osamostatnil. A hlavne ak som jedlo pripravil sám. Tá nezameniteľná vôňa stála za to a radosť z prípravy jedla vôbec.

Tento raz prichádzam s receptom:

Bravčové medailóniky s varenou ryžou:

 

Potrebujeme na to:

štyri plátky bravčového mäsa,

soľ, vegetu, čierne korenie, plnotučnú horčicu,

/ nikdy nie krémskú horčicu, tá štípe /.

polohrubú múku, olej na vyprážanie, trocha červenej papriky.

samozrejme ryžu.

 

Mäso mierne vyklepeme,

 

Rozrežeme na polovicu, aby mäso

bolo menšie, tvarované na medailóniky,

osolíme, okoreníme, ovegetíme, obalíme v horčici.

Obalíme v horčici a zároveň tiež v múke.

Na horúcom miernom ohni oprážime mäsko

do zlatisto - hnedá, do chrumkava,

vtedy je mäso chutné.

 

Vyvaríme ryžu, do horúceho oleja vložíme varenú ryžu,

pridáme trocha vegety, a trolinka červenej papriky,

a ryžu zohrejeme a dobre premiešame.

 

Stačí už iba stolovať,

na ryžu si možno pridať pažítku.

Tak ryža chutí výnimožne a zdravo.

 

Takže dovidenia

a dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Brusel vyšetruje dotácie pre Jaguar v Nitre. Môžu Briti odísť?

Európskej komisii sa nepozdávajú 130-miliónové dotácie ani súvisiace investície za pol miliardy eur.


Už ste čítali?